Bilbana - grymmaste banan i stan  

Bilbanan är en aktivitet du snabbt ändrar åsikt om. Många som får reda på att bilbanekörning ingår i deras femkamp blir besvikna. Det är något de växt ifrån. När de sedan har kört en tävling kan de inte få nog och många framhåller just bilbanan som den bästa och roligaste aktiviteten på hela Ballbreaker.

När du tänker på en bilbana ser du kanske någon produkt från 80-talet framför dig. Du vet, de där som när du släppte på gasen gav motståndaren dubbelt så mycket fart och skickade bilen rätt in i väggen. Den här bilbanan är något helt annat och kräver mycket mer finess och fingertoppskänsla än så för att bemästra.

Tävla hjul mot hjul på vår 30 m långa bilbana

En sak som skiljer banan från andra är att den är hela 30 meter lång och har spår för upp till sex bilar. Är ni större grupper indelas tävlingen i heat och 24 personer kan utan problem tävla med varandra. Faktum är att det ofta är roligare att vara fler då spänningen stiger när ni har många tider att jämföra med.

Dessutom kan fler medtävlare behövas för att lägga upp de bilar som glidit av banan, vilket kommer hända.

Du kan boka hela banan kör ett race med kvalificering, race och depåstopp. En av våra anställda kommer stå vid depån och när du skriker ”depå” och färgen på din bil kommer han snabbt plocka upp den och torka bort damm från undersidan. Tipset är att i alla fall göra ett stopp per race. Bilen kan börja sladda.

Resultat och statistik

Under racet och när det är över kan du och ditt lag jämföra en hel del statistik. Inte bara ser du hur många varv du lyckats köra under den förutbestämda tiden, programstyrningen mäter dessutom varvtider, hastigheter och bränsleförbrukning.

Självklart ser du också vilket lag eller vilken bil som vann.

Och du kommer vilja vinna. Vi lovar. 

Boka hela banan och kör ett race med kvalificering, race och depåstopp. Programstyrningen mäter bland annat varvtider, hastigheter, bränsleförbrukning, antal varv och sammanfattar enkelt vilket lag eller vilken bil som vinner.

Rekommenderad mini ålder för bilbana är 10år