Shuffleboard

För sällskap på 1 – 8 personer per bord
Välj mellan 30/60 min

Shuffleboard – pricksäker underhållning

Skadeglad och riktigt pricksäker? Då är Shuffleboard spelet som kommer göra din kväll. Denna amerikansk-skandinaviska “barsport” har blivit allt populärare under de senaste åren, och det är inte så konstigt. Shuffleboard kräver nämligen taktik, stadiga händer, nerver av stål och är nagelbitande rolig! Perfekt för både mindre och större sällskap.

Dags för turnering? Våra nyvaxade shuffleboards står redo att använda för ditt sällskap oavsett om ni ska spela en vanlig runda, eller som del i tre eller femkamp. Och med baren nära till hands kan spela på äkta traditionell vis: Med en kall öl i handen.

Kom som vänner, skiljs som… tja, ännu bättre “vänner” – Game on lads!

22 foot

350 kr/h

Shuffleboardturnering med aktivitetsvärd
(minimum 6 personer)

195 kr pp

Så spelar du shuffleboard

Det är enkelheten som är tjusningen i Shuffleboard. Spelet går ut på att stöta motståndarens stenar från spelplanen och själv hålla sig kvar inom de olika områdena som ger dig poängen: 1, 2, 3 och 4. Lyckas du lägga stenen på kanten får du 5 poäng.

Shuffleboard påminner i mångt och mycket om en blandning mellan curling och boule, med en touch av fia med knuff. Knepet är dock, liksom i curling, att stenarna sticker iväg väldigt snabbt och hamnar därför utanför planen och är då “död”. Å andra sidan får du inte vara för sparsam med krafterna, eftersom du måste passera första linjen för att stenen ska räknas. Det handlar om balans och känsla. Försten till 15 poäng vinner!

Historien om Shuffleboard, den korta versionen

Liksom många andra beroendeframkallande barsporter har shuffleboard också sitt ursprung i 1500-talets England. Men då var inte spelet till för gemene man. Kung Henrik VIII ansåg nämligen att spelet var för fint för vanligt folk. Tids nog spred sig shuffleboard över Atlanten och även upp till den norra hemisfären och betraktas idag som en amerikansk/skandinavisk hybrid. Det är något vi (som vanligt folk alltså) kan vara stolta över.